Miksi ei?

Häkittäminen on yleistä

Koiran kanssa harrastavat eivät voi olla törmäämättä häkkien räikeäänkin väärinkäyttöön. Koiria pidetään usein hyvin rajoitetussa tilassa tai häkissä ympäri vuorokauden. Näiden koirien arjen kohokohtia ovat ne hetket, kun ne pääsevät hetkeksi ulos tarpeilleen ja saavat ruokansa.

Koiria suljetaan häkkiin myös siksi, että niiden omistaja ei osaa tai vaivaudu järjestämään koiralleen riittävästi mielekästä tekemistä.

Ikävystynyt koira keksii itselleen tekemistä. Ihminen kutsuu tätä pahanteoksi. Moni koira istuukin häkissä omistajien työ- ja koulupäivien ajan. Yleensä näin käy siksi, että omistaja on laiminlyönyt velvollisuutensa opettaa koira olemaan yksin. Häkkiin sulkeminen on niin paljon helpompaa.

Oikea häkin käyttö edellyttää, että koira totutetaan siihen pakottamatta. Mitään koiraa ei saa pitää suljetussä häkissä tuntikausia.


Ulkotarha on eri asia kuin häkki ja tarhaolosuhteisiin sopiville koiraroduille monesti hyvä ratkaisu. Ulkotarhan olosuhteista on olemassa selviä määräyksiä, ja tarhassa jatkuvasti pidettävien koirien sosiaalisista tarpeista, liikunnasta ja virikkeistä on pidettävä huolta joka päivä. Kuva: Grete Waltoft